Xerrada sobre la sexualitat

El dijous 31 va venir la Chus, una sexòloga que treballa a l’hospital d’Olot i a la Tarda Jove, ens va explicar moltes coses que no sabíem.

La Chus ens va començar la xerrada detallant els canvis que es produeixen en el nostre cos gràcies a les hormones, ja que ara mateix dins el nostre organisme s’està regulant la quantitat òptima.

També ens va parlar de les diferències entre persones: “Tots som iguals, però a la vegada tots som diferents”. Hi ha gent que experimenta els canvis abans i n’hi ha que el seu procés és més lent. Tot i això, al final tothom experimenta aquests canvis.

Un cop vistos els canvis hormonals, ens va parlar dels òrgans reproductors femenins i els òrgans masculins i de la màgia dels éssers humans, podem “crear vida”. Ens va llançar moltíssimes preguntes i entre tots les vam respondre. Què és un espermatozoide, quants en produïm? Què són els òvuls, que és la menstruació? Són algunes de les preguntes que ens va fer la Chus.

Abans d’acabar, ens va parlar de les diferències entre sexe i gènere i sobretot va incidir molt en el respecte cap al col·lectiu LGTBI. Sempre recordarem la frase: “L’amor sempre guanya”.

Finalment, ens va ensenyar mostres de preservatius, tant masculins com femenins i com podem gestionar la menstruació, parlant-nos de les compreses, dels tampons i de les copes menstruals.

Ens va agradar moltíssim la seva visita i vam coincidir que parlar d’aquest tema és molt interessant ja que hi ha moltes coses per veure i sobretot per conèixer.

FOTOS