2n d’ESO- Ripoll

El matí del dia 6/10/21 vam sortir de l’Escola amb autocar per anar a Ripoll  a visitar Santa Maria de Ripoll. Ens van explicar la història del monestir, on apareixen personatges històrics com l’Abat Oliba i Guifré el Pilós. Un cop acabada l’explicació, vam veure el monestir per fora, observant les seves parts romàniques i així poder veure si havíem aprofitat el que havíem treballat  a classe…

Finalitzada la visita exterior, vam entrar al monestir, on vam veure la meravellosa portalada, la vam descriure i la vam interpretar. Després, la vam dibuixar per sobre, per tenir una referència a l’hora de fer-ho a la classe. Tot seguit vam entrar a dintre l’església. Passejant pel transsepte, vam observar les tombes de diferents personatges importants històricament, com Guifré el Pilós i Ramon Berenguer IV.

Arribant al final de la sortida, vam baixar a la cripta on hi ha la necròpolis. Vam acabar visitant el claustre, on vam fer un treball de perspectiva dibuixant les columnes amb els seus capitells.

Acabada l’interessant visita vam tornar cap a casa.

FOTOS