INTERNET SEGURA AL CICLE SUPERIOR

Els dies 28 i 29 d’octubre va venir una mossa d’esquadra que es deia Marina a fer una xerrada sobre internet segura, a les classes del cicle superior de primària.

Ens va explicar el risc de les xarxes socials, ens va fer una enquesta preguntant-nos si jugàvem a “l’Among us”, qui tenia “Tik Tok”, si teníem “Instagram” i si teníem el compte privat o públic. Ens va aconsellar tenir-lo privat.

Ens va ensenyar un vídeo d’una nena de la nostra edat que va obrir un compte públic en el qual explicava les seves dades privades. Va penjar moltes fotos, un padarasta se’n va sentir atret i es va posar en contacte amb ella. Ell, per suposat, la va mentir sobre la seva edat, sobre el seu físic, sobre les seves aficions… Molts companys d’escola van fer captures de pantalla i les van penjar  per diferents xarxes socials. Quan se’n va adonar es va sentir avergonyida i va posar el compte privat.

També ens va explicar algunes històries reals. Una d’aquestes no ens la va acabar d’explicar, ens va dir que a primer d’ESO ens l’acabaria d’explicar tota.

Per últim la Marina ens va donar el seu correu electrònic per si teníem algun dubte o problema.

Va estar una xerrada molt interessant i important, ja que ens va ser de gran ajuda per concienciar-nos de la gran dimensió que tenen les xarxes socials. En cap moment ens va espantar però si que ens va informar dels perills que podem córrer.

FOTOS